mitä on ihmisyys? ihmisyydestä on monenlaista ymmärrystä, nykytilanteessa lähinnä itämaista tuttu ymmärrys ihmisestä viisielementtisenä olentona on yksi niistä. meissä toimii niin fyysisessä kuin psyykessäkin viisi elementtiä, ja meillä on viisi uloketta ja viisi aistia.
omenan on todettu sisältävän kaikki tarvittava, mitä ihmiskeho tarvitsee (kasveissa on myös paljon ja kaikki kropan tarvitsemat aminohapot, vaikka eri suhteissa ja muodossa, ne ovat proteiinien ainesosia), ja siinä on viisi siementä ja kota tuottaa täydellisen viisitähden. tuossa on druidiartikkeli omenasta:
http://amayodruid.blogspot.fi/2010/09/apple-and-pentagram.html pentagrammi liittyy muuhunkin kuin ihmisyyteen, mutta myös ihmisyyteen. tuossa artikkelissa sanotaan, että omena auttaa niin sydämeen kuin vatsaan ja suolistoon. siinä on myös pektiiniä, jonka veri-aivoeste hyväksyy läpi.
katsoin tuota adenosiinitrifosfaattia, se ei ole aminohappo, ja keho tuottaa energiaa vuorokaudessa oman massansa määrästä atp:ta, eli 1000-1500 kertaa enemmästä määrästä kuin mitä sitä kerrallaan on kehossa, eli niistä vapautetaan energiaa ja keho varastoi uudestaan energiaa atp:ksi. kun atp:stä vapautuu energiaa, adenosiinitrifosfataasi eli atp-aasimuuli pilkkoo adenosiinitrifosfaatin eli atp:n adp:ksi ja adp:n amp:ksi. en tiedä, tuleeko hmp eli hernemaissipaprika mukaan, tai atv eli alueellinen televisio rankaisemaan. atp on ainoa energian varastointimuoto, josta saadaan energiaa lihassupistukseen. se on kuitenkin tärkeässä osassa ainakin aivojen toiminnassa, sillä esim. kreatiinimonohydraatti, joka on aminohappo, joka muuntuu atp:ksi, lisää älykkyyttä. se on l-glutamiinin ja l-bcaa:n eli l-muotoisen haaraketjuisen aminohapon lisäksi aminohappo, josta keho luo energiaa, ja sitä on noin puoli kiloa normaalissa kehossa. l-theaniini on l-bcaa:n komplementaari ja kilpailija aivo-veriesteessä, ja se rentouttaa. l-glutamiini on yksi rakennusosa l-kysteiinin ja l-glysiinin lisäksi l-glutationin rakentamisessa, se on yksi tärkeistä aineista pitkäikäisyydelle. nämä kaikki ovat tärkeässä osassa kokonaisvaltaisesti terveydessä.
sitrulliini tulee latinan sanasta citrullus, joka tarkoittaa vesimelonia, jossa sitä on suunnilleen eniten. se on aminohappo ja tärkeässä osassa ammoniakin muuntamisessa ureaksi eli virtsa-aineeksi, joka on tärkeä osa virtsaa. vesimeloni on suunnilleen kaikista kehoa emäksisöivin kasvi, ja emäksisyys on ehto terveydelle.
sitruunahappo sen sijaan on materiaalina väitetysti tärkeimmässä osassa solujen energiansaannissa, ja se poistaa kalkkia eli on tärkeässä osassa nuorekkuudessa ja vanhuuden ehkäisemisessä. nuoruuteen liittyy energia ja vanhentumiseen liittyy kalkkeutuminen. siitä tulee sana kalkkeutunut tai kalkkis, kalkkeutuneisuus aiheuttaa myös taipumattomuutta niin kehossa kuin psyykessä. siksi esim. sitruuna on niin terveellinen. yleisesti kalsiumtuotteet ja mitenkään kuumennetut maitotuotteet kalkkeuttavat kehoa ja imevät luiden kalsiumia muualle kehoon. siksi suomalaisilla, jotka juovat niin paljon maitoa, on osteoporoosia niin paljon. antroposofi rudolf steiner sanoi, ettei sairauksia tule muuten kuin tulehduksen ja skleroosin kautta. tulehdus tulee kehoon vain kalsiumkoralliorganismien kautta, jotka luovat koralliriuttoja kehoon, ja ne luovat skleroosia. kalsium muodossa, jolla keho ei tue elämäänsä, ovat rakennusaineita näille kalsiumkoralliorganismeille. kalsiumsitraatti on sitruunahapon kalsiummuoto, joka saattaa olla hyvä kalsiuminlähde. kiinnostaaa, että siinä yhdistyy kaksi toisilleen vastakkaista ainetta, ja sen e-koodi on 333. kuitenkin magnesium, piioksidi ja luonnollinen natrium ovat kannattavampia kalsiumin suhteen, sillä ne muuttuvat tarpeellisessa määrin kalsiumiksi. pii on steinerin mukaan tärkein aine, niin monen muunkin mukaan. itse jätän kommentoimatta. kiinnostavaa myös, että pii meinaa myös tärkeätä matemaattista vakiota, määritelmän mukaan pii on yhtä kuin ympyrän kehän suhde halkaisijaan (euklidisessa geometriassa).
kuitenkin tärkeämmässä osassa energiantuotantoa on oltava emäkset, esimerkiksi klorofylli. tutkimuksissakin on osoitettu, että syömällä klorofylliä voimme ottaa vastaan tiettyjä auringonvalonsäteitä, joiden kautta saamme enemmän energiaa. auringonvalo itsessään myös luo meille energiaa, mutta ennen tätä lukemista huomasin eilen, miten tärkeää on aurinkoa saadessa syötävä niitä lehtiä ja kasveja, jotka ovat saaneet auringonvaloa.